העבודות המוצגות בתערוכה וירטואלית זו הן פרי יצירתם של סטודנטים וסטודנטיות במחלקה לאמנויות בקמפוס אילת, רובן ככולן צמחו מתוך הקורס "עניין אישי - רגע לאמנות". הקורס נלמד בשנה ג' של לימודי תואר ראשון באמנות חזותית, כקורס החותם את החלק המעשי של הלימודים במחלקה, במקביל ללימודי ההיסטוריה והתיאוריה של האמנות.
התהליך אשר הוביל ליצירת עבודות האמנות הללו התרחש במהלך שנה שעברה, שנה בה חווינו וראינו - כמו שאר אוכלוסיית העולם - את חיינו משתנים מקצה לקצה, בהקשר של הרגלי חיים, עבודה, חברה ומשפחה; תחושה של חופש בסיסי שנגזל, ויתרה מכך - הבנה או הכרה חדשה של מהו חופש, ש'חופש' הוא לא בהכרח מה שהחשבנו כ'חופש' לפני כן, שהיה כה מובן מאליו. חלקן של העבודות בתערוכה מתייחסות לעניין זה ישירות, וחלקן מתייחסות לכך בעקיפין, אך בכולן ניכרת תחושה של צלילה פנימה, מבט חדש על המוכַּר (או על מה שעד עתה היה מוכר), ותחושה דחופה של שינוי והשתנות, ומתוך כך - מנעד רחב של רגשות והתייחסויות: פחד, כאב, הקלה, ביקורת, הודיה על הקיים, ייאוש, בריחה או השלמה. הנכונות להיות חשוף/חשופה והרצון להתבונן באומץ על מכלול החיים, על העבר וההווה ואולי גם אל העתיד, על חוויות מכוננות, ועל החברה בה אנו חיים - כל אלו מהדהדים כמעט בכל עבודה ועבודה בתערוכה.
חשוב לציין: למרות הפורמט הוירטואלי של התערוכה, לעבודות עצמן קיום פיזי. הן תופסות מקום בעולם. הן נוצרו מתוך שעות רבות של מחשבה ועבודה, סקיצות והתנסויות בחומרים וטכניקות. לאור אילוצי השעה ניתן להתחבר לאיכויות הפיזיות של העבודות ממרחק בלבד, ולהשלים בעיני הרוח היבטים של חומריות, טקסטורה, מימדים, ניואנסים של צבע - שיוצרים את חוויית האמנות כדבר שלם. אני תקווה כי אילוצים אלו לא יסתירו את ולא יאפילו על איכותן ומורכבותן של העבודות הנפלאות הללו, הטובלות באישי, בחשוף ובחיים עצמם.
נועם גונן,
מרצה בקמפוס אילת
מנחה הקורס "עניין אישי - רגע לאמנות"